Voetballen in het Plus Team van VEV’67

Voetballen in het Plus Team van VEV’67

Kinderen die voetballen bij Stichting Autisport Leek worden lid van voetbalclub VEV’67 in Leek

Samen vormen zij het Plus Team.

Het Plus Team is een team voor kinderen met de behoefte aan een Plus aan individuele aandacht. De begeleiding is gespecialiseerd in kinderen met aan autisme verwante problemen.

Doelgroepen

Kinderen/jongeren die, om verschillende redenen, dreigen uit te vallen bij regulier voetbalteam, en die (tijdelijk) meetrainen, bedoeld als een steuntje in de rug.

Kinderen/jongeren, voor wie het, vanwege een beperking als ASS, AD(H)D en DCD, (niet in combinatie met een verstandelijke beperking), niet mogelijk is mee te doen met een regulier voetbalteam, maar die wel graag willen sporten.

Doel

Plezier, en het aanleren van vaardigheden als omgaan met winst en verlies, samenwerken en het opbouwen van een sociaal netwerk, uitgewerkt in een persoonlijk voetbalcontract (zorgplan), staan centraal.

Daarnaast spelen bewegen en het werken aan de motorische ontwikkeling een belangrijke rol.

Wat we bieden

lekker voetballen in een kleine groepen, onder professionele begeleiding. Af en toe organiseren we voetbalwedstrijden of een ander evenement zoals een voetbaltoernooi.

Ouders kunnen de training volgen onder het genot van een kop koffie of thee.

Waar en wanneer

Er wordt gevoetbald op de velden van voetbalvereniging VEV’67 bij De Knip 2 te Leek op de vrijdagmiddag. Trainingstijden zijn van 17.00 – 18.00 uur (6 t/m 12 jaar) en van 18.00-19.00 (vanaf 13 jaar).

Wil je kind vrijblijvend 3 keer meetrainen of heb je vragen, neem contact op met: Tineke Slagter (secretaris) 06-49122664 of Bert Katenborg (voorzitter) 06-15371129, of stuur een mail naar autisportleek@gmail.com